Saturday, 31 December 2011

2011..bubye. =)


salam...
 Sekarang tahun 2011 da meninggalkan saya... hari-hari yang berlalu entah berapa sangat yang bermanfaat dalam hidup saya.. kita harus terus melangkah kehadapan.. yup. kehadapan..!! tapi pengalaman yang terjadi hitam mahupun putih, tak seharusnya kita buang begitu sahaja. Dari pengalaman dan peristiwa lepas, tercipta hari ini dan hari yang bakal mendatang. Alhamdulillah.. Semoga semua dalam rahmatNYA...

  Aku kecewa satu ketika dahulu, dan sekarang aku bahagia dengan kehidupan dan cara hidup aku. DIA maha Adil.. diri kita yang terluka, kenapa harus di biarkan terus berdarah tanpa di ubati.. dan satu masa luka itu sembuh dan segalanya akan kembali seperti biasa bah kan lebih baik dari itu... INSYAALLAH..

2011,hari ke-3 bulan ke-2 aku terima kehadiran seseorang. seorang yang satu masa dahulu langsung aku tak kenal. seorang yang satu ketika dulu selalu mengusik apalagi membuli aku(tapi tak da la teruk.. setakat pijak kasut da la), dan seseorang yang selalu temani aku lepas tamat sesi persekolahan(dalam phone ja pon).. sEseOranG yang memberi makna dalam hidup aku, walau tak setanding kedua ibu bapa aku..


email buat awak:----->

salam... 
masa baca email nie, msti da 04/01 kan.. sweet 11 month and 1 day, tahun 2011 da pergi tinggal kan kita. tue bermakna da hampir setahun hubungan kita. terima kasih hadir dalam hidup saya sepanjang tahun 2011. awak tempat saya marah, dan awak jugak kadang2 jadi punca kemarahan saya. walau adakala saya geram ngan telatah awak, kadang2 ambil mudah, tapi.. awak tetap saya sayang. walaupun selalu terasa nak 'tingalkan' awak.. tapi jauh di sudut hati saya, saya tak nak awak pergi jauh dari hari2 saya.. cukup la jauh jarak kita sekarang.. awak, erm.... aaaa ------> > >  still with me until da end of our life.. okey??
dla tahu bi dla kO, tapi asal dia paham da kira k la kan. macam dia cakap semalam. 4 tahun lagi kan... okey... saya tunggu awak... tapi kalau lambat sangat.. bubye la erk..:-h wave

 p/s: nk cepat naik flight bukan basikal taw...
 i :x lovestruck you...



dia...
 orang harap dia tak lupa apa matlamat kita.. tak kisah la apa pun cara kita untuk mencapainya, asal kita sedar akan tanggungjawab dan siapa diri kita buat keluarga dan juga untuk perhubungan nie..awak dengan cara awak, dan saya dengan cara saya.. walau berbeza perwatakan dan kesukaan.. tak bermakna kita tak 'sefahaman dalam perhubungan' dan tak bermakna juga kita tak bergaduh apa lagi bertengkar.. maAF untuk segalanya...


Wednesday, 28 December 2011

due 16.04 2012

salam..
     erm my lovely frenz due ta lama lg, tp aku yang excited sgt... sonok kan nk dapat baby.  mnanti khadiran baby yang di kandung sndry... happy life with family... pa lagi dengan suami yang kita sayang... bertahun mnganyam cinta akhirnya terikat sehidup semati...


 how beauty ur life kak amah.. so cemburu sgt2...!!


 wich smoga baby dan kak amah selamat dan segala urusan berjalan lancar..


    Jgn lupa t post pic baby kat dla k.. happy sgt kawan dengan kak amah... tingat zaman bujang kak amah ngan dla... fly arau just tuk mkn 'ciken cop' hahahahha..miss sgt2... luv u dearz..

Saturday, 24 December 2011

flight lewat 5 ary

 Apa la yang nak aku buAt dekat labuan ni spanjang 5 hari sebelum flight ak ke kampung. sungguh sangat dan amat kecewa. tapi apakan daya mesti da hikmahnya. 'LATE BUT NOT LAST' boley pakai ka?? erm kenyataannya ak yang terakhir pulang antara kekawan umah ak. yang terakhir pulang dan yang terawal kembali ke Lbuan ni...so sekejap...baik ta payah blik.. but truly... i really miss my family...

miss suasana kampung halaman..kicauan burung dan kehijauan pokok padi...

nasib perantau umpama air sungai,
nampak tenang di permukaan
tapi di dasar, hanya ALLAH saja tahu...

Wednesday, 21 December 2011

oUr life...

ada masa nya kita sendirian...

  tanpa kita sedar..
Dia sentiasa ada,
kita manusia biasa selalu alpa pada PenCipTa..
ada kala kiTA pilu dan kesedihan,
tiada teman berkongsi rasa,
meratapi nasib tanpa kita sedar.. itu ujian dari yang KuaSa.

bila tiba masa
pintu hati kita diketuk 
terima cinta seorang insan biasa
membuai hati jauh dari
Dia yang SehaRusNya kItA cINta
tanpa kita,
Kita hamPiri ke landasan yang salah..
dan Dia maSih SEtIa meNUngGu kita
keMbali KelanDasan yang BenaR


kegembiraan..
kesenangan...
kesedihan...
kemiskinan..
semuanya sama, datang Dari Dia..
satu ujian buat kita yang hidup...


pabila kita kesusahan tiada yang lebih memahami kecuali Dia
bila kesedihan tiada yang melegakan kecuali Dia
percaya la setiap yang dilalui..
pasti da penghujung dan setiap
masalah akan ada jalan 
keluarnya..

senyum menghadapi hari-hari mendatang
cabaran itu indah
menguji kekuatan diri
dalam setiap langkah kehidupan di alam
yang sementara dan penuh dugaan..



senyuman,
kau sumber KEKUATANKU..
kau KEYAKINANKU..

Friday, 16 September 2011

suSaH akU mencaRi kaWaN


Susah aku mencari kawan
Yang sebenar-benarnya kawan
Hulur persahabatan dengan iklas
Tanpa sebarang bayaran dan balasan
Atas ikatan suci persuadaraan…

Susah aku mencari kawan
Yang sebenar-benarnya kawan
Menerima keindahan dan keburukan
Kecacatan dan kesempurnaan anugerah ILLAHI
Pada raut diri aku seorang hambaNYA..

Susah aku mencari kawan
Yang sebenar-benarnya kawan
Mendengar dan berkongsi setiap rasa
Tawa serta tangisan bersama
Saat ujian pencipta menimpa diri ini…

Susah aku mencari kawan
Yang sebenar-benarnya kawan
Tidak aku ditinggalkan tanpa alasan
Tidak aku dicaci kerana emosinya
Tidak aku disalahkan atas kecurigaannya
Dan tidak aku dibiarkan menangis atas pemergian
Kerana terungkai ikatan yang terbina selama ini…

Susah aku mencari kawan
Yang sebenar-benarnya kawan
Sudi bersahabat seperti kamu
Harungi masa tempuhi cabaran bersama
Sesungguhnya kehadiranmu ku harapkan
Sebagai pemangkuku takala hilang tempat berpaut
Dan sesat tika berlayar di keluasan dunia ILLAHI…

Ady
1809pm
16/09/11

Wednesday, 14 September 2011

coretan : nisrin(facebook)

salam semua...
 Tahu.., dalam facebook ak plg suka tgk wall kak Nisrin ni... byak yang best, jadi let we share it 2gether..



You know why Allah created gap between fingers?
So that, when at some day one who is made for you comes 
and fills those gaps by holding your hand.. :)


Kadangkala kita senyum sekadar untuk menutup luka di hati 
dan kadangkala kita ketawa hanya untuk mengubati kesedihan 
dalam diri. Adakalanya kita melangkah dengan penuh 
yakin sedangkan perasaan goyah menunggu rebah.
Bila menangis tiada siapa yang tahu. Semuanya demi 
maruah diri.Walau siapapun kita, di mana kita berada,
langit tetap dijunjung, tanah tetap dipijak.Selagi 
kita hidup, langkah mesti diteruskan.Jangan 
sesekali kesal dengan nasib diri kerana kita 
adalah sebahagian dari makhluk Allah yang sedang diuji.




Ya Allah, titipkan ketenangan buat dia yang sedang keresahan..
Ya Allah, kembalikan keceriaan buat dia yang kedukaan..
Ya Allah, gantikan tangisan dia dengan senyuman..
Ya Allah, jika ini ujian maka berikan dia kekuatan.
Kerana tiada yang lebih mengerti perasaannya melainkan-Mu Allah.





May the stars carry your sadness away,
May the flowers fill your heart with beauty,
May hope forever wipe away your tears,
And, above all, may silence make you strong.




Belajarlah DIAM dari banyaknya BICARA, 
Belajarlah SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajarlah KESUSAHAN dari kehidupan yang SENANG, Belajarlah MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAAN, Belajarlah KEIKHLASAN dari sebuah KEPEDIHAN, Belajarlah TAWAKKALdari UJIAN, 
Belajarlah REDHA dari satu KETENTUAN.


ayat di atur indah sekali, kurniaan ALLAH pemikiran yang reatif..smga lbih banyak ayat2 dapat di hasil kan..jadi nasihat buat smua..AMIN

Saturday, 23 April 2011

yaALLAH, KAU...


ya ALLAH,
KAU ciptakan dunia yang indah,
KAU berikan nikmat yang tak ternilai,
KAU hadiahkan aku kehidupan,
KAU berikan aku denyutan jantung,
dan KAU hidupkan aku dalam keluarga
yang sempurna punya ibu dan ayah...

ya ALLAH,
KAU kurniakan aku kasih sayang,
KAU limpahkan aku dengan rahmat-MU,
KAU hadiahkan aku talian persaudaraan,
KAU hadirkan sahabat temani hari-hariku,
dan KAU indahkan lagi dengan silaturrahim yang erat,
betapa besarnya pemberian-MU..

ya ALLAH,
KAU titipkan kasih sayang di hati kecilku,
KAU wujudkan cinta buat seluruh alam,
KAU jadikan bintang hiasan malam,
KAU sediakan mentari di siang hari,
dan KAU tidak pernah meminta balasan,
malahan KAU teruskan memberi tanpa henti...


ya ALLAH..
tidak terjangkau untuk aku fikirkan,
susunan ayat seterusnya,
terlalu banyak untuk di syukuri,
terlalu sukar untuk di nyatakan,

moga kami tergolong dalam hamba yang...
tidak alpa akan nikmat-nikmat pemberian MU..

Tuesday, 19 April 2011

HE 23 dinner..

Dinner 18 apRil 2011
salam...
aii semua erm cam na dengan persediaan korang untuk exam?
dalam sibuk2 exam ni kan aku still sempat gi dinner untuk HE23 (kewangan islam).. panday akak dan abang final yearz hias dewan, berbakat dan idea yang menarik..
oh ya awak..!!
jangan risau saya tak make-up over pun... xda yang nak bekenan pun, saya kan budak kecik yg sesat dalam lautan remaja matang.. huhuhu..oppsss.. terlajak plak..

this my memorial pic..
wit my bubbly frenz... 

wit my lecture  +  frenz




 
erm bila la nak dapat dinner ngan family plak nie... ceq ta sabaq nak habih exam.. nak balik ghumah...

p/s : walaupun seribu jenis masak kan tersaji di hadapan ku, namun satu pun ta dapat menandingi masak kan mu, ibu.. saat aku mulai mengenal bubur, kau yang masak kan.. saat aku panday mengunyah nasi, kau yang suap kan, saat aku panday mengenal jenis masak kan, kau yang ajar kan, dan saat aku mulai mencuba untuk memasak, kau tunjuk kan setiap satu persatu.. TeriMa kAsih Ku BuAt iBu..

Tuesday, 12 April 2011

BinGkisAn keCil..


BiNgkiSan kecil, Luahan teRinDah..
Salam..
 Hai.. jom kongsi macam na korq kongsi atau luahkan kata hati korq.?? Bagi yang masih tersimpul malu, gunakan bahasa tubuh, myb la.. bagi yang memang ta mo luahkan direct banyak kiasan yang korang dapat guna.. apa pun it’s up to your own creativity...
aKu..??
 Aku banyak gunakan kiasan, apa pun Cuma dia yang memahami setiap kata2 aku, tp kandang2 da gak miss understanding huh..!! apa pun tue la cara kami memahami tentang diri masing2. aKu suka bila dia mencuba pelbagai cara juz untuk dengar aku cakap...’sayang awak’ atau apa2 ja yang sehubungkait dengannya.. gud try dearz.. (^_^)
Bila ktaorq mula bergurau da saja idea yang ta berapa logik keluaq, apa pun layan ja la.. asal aku dapat borak panjang dengan yang tersayang. Kalau aku menang mesti dia kata ‘panday no dia’.. hehe..’memang panday pun, tengok r anak sapa..’dia lak mesti punya nak berselit jugak..awek sapa tah..??’..aku..??’...tah awek sapa tah....’...hahahaha tanya la banyak mana pun tak akan d jawab..!!!
*bukan ta nak jawab kang kalau jawab habis jatuh bertaburan belian dalam mulut nie...oppsss ter’over lakkk..hahahhaa..(cowik erk dia )
  Setiap bingkisan, kad ucapan, msg2 dan ucapan ku.. sesuatu yang terindah luahan dari hati ku hanya buatmu.. telah aku kata kan perasaan itu dari hati bukan mulut, setiap butir kata yang keluar dari mulut belum tentu sama dengan setiap rasa di hati. Cinta tak perlukan mulut untuk menutur dan telinga untuk mendengar, cukup lah hati untuk merasai kehadirannya dan mata untuk melihat ketulusan serta keikhlasan cinta yang wujud di antara kita..terima kasih, ENGKAU telah hadirkan dia dalam kehidupanku.. bantu lah dia menjadi hamba yang baik, sebelum memimpin aku ke jalanMU, jalan seluruh umat di dunia fana ini..

Monday, 11 April 2011

MasaK..


Salam..
 Erm betul ka gurz kena pnday masak?? Kalau yang ta panday tue macam mana? Tp pada  pandangan kasar aku la, panday masak atau tak tue terlalu umum.. masak tue kan banyak bahagian, meggie pun masak jugak kan walau juz gunakan air panas ja. Ha, air pun masak jugak untuk buat air panas.. so kalu merujuk pada tue, semua gurz memang panday masak.. setuju ta??
Bila aku start masak?? Masa kecik2 pun da panday la..!! dulu time g rumah tok wan aku selalu masak ngan sepupu2 aku.. yer la kan main masak2... hahahaha..opss ta kelakar erk..
Bila nak panday masak ta tau la, bukan apa aku bukan ambik bidang masakan pun tu ta  panday2 masak tue.. erk aku selalu tolong mak masak masa sekolah rendah. Masa tue kan belum masuk asrama jadi banyak masa di rumah, abah pernah kata ‘aku nak anak sulung lelaki supaya senang dapat tolong aku di bendang atau buat kerja2 berat tp dapat anak pempuan pun alhamdulillah boley tolong hal dapur balik bendang penat2, letih da gak yang tolong siapkan makanan..
*aku ta dapat buang ayat tue sampay hari nie, aku nak anak sulung laki.. oit..!!! don’t think -ve r..!!
Balik pada masak, walau aku jarang masak time di rumah tak bermakna aku ta tahu masak walau sikit.. tetiba teringat msj dia. Ada ka dia juz tanya simple ja.. awal tue cuak gak mana tau dia tanya bebukan kang aku tak tau jawab susah r.. tau...??
-Dia..orang nak tanya nie, masak nasi tau tak?
-ikan goreng tau tak..goreng ikan tau?
-Telur goreng tau...Goreng telur?
-Masak air tau?
Ha cukup la tue benda asas...
Hahahahaha pecah perut aku ngan kawan2 kat sini bila aku story sal nie,(tp dowq ckp cra aku stry lg best n klakar dari dowq bce dlm blog nie..huhu) so.. lepas la nie kalu nak kawen erk..?? erm lepas la untuk dia, mau kena ngan mak mentua macam na plak... (#_#!) aduh..!! jangan risau ok, ta jamu awak makan macam tue la, huhu
Erm dekat sini ramai yang tau masak, phee, zie, ngan dayah dowg masak walau sama ja tapi berbeza cara dan rasa.. so, banyak yang aku belajar... aku pun masak jugak k, bukan dowq ja masak.
MiSs My HoMe, My Mom, enVironmEnt oF mY viLLagez..


anD yOu aLso..

Wednesday, 6 April 2011

FriEndsHip...


Frenz that never end
Hari nie aku g jalan2 di bandar, sambil2 tue cari kan barang untuk adik aku.. tetiba mata nie terrrrrpandang something yang agak tomey r... so tanpa pandang kiri kanan terus aku angkat ja barang tue.. nasib baik r cukup duit, mahu ta jenuh ceq kaba malu.. hahahaha
I buy it’s for my beloved frenz.. da lama ta jumpa korang, miss sangat.. even, benda tue simple and maybe korang ta suka ker apa ker, aku tetap nak kasi korang, anggap sebagai tanda persahabatan kita k.. moga kekal selamanya..
Sepanjang kita berkawan, da gak kita gaduh2 and makan aty sesama kita. Tapi aku bersyukur sangat perkara tue ta menjejaskan persahabatan kita. Thanx jaga hubungan nie. Korang begitu bermakna..
Sekarang di Labuan nie, da juga kawan yang macam korang.. nice and cool.. ragam dorang nie, ta la... yang pasti menceriakan hari2 mendung ku. Sini dorang banyak bantu aku, thanx sgt2 erk korang, phee dengan manja2 nyer, zie dengan sopan2 nyer, dayah dengan ayu2 nyer.. tapi bab merap2  korang kalah k...huhu..
You r my frenz nowz and for ever.. 

Monday, 4 April 2011

CePat sEmbUh

Dia...

ala..pErLis banjir da mula surut, tp kesannya gejala demam melanda..tadi jam 8.30mlm dia cakap 'kat klinik ni..Jalan pun cam orang parkinson, setapak setapak huhuhu pening r' Erm cian nyer...*da budak baru belajar jalan hahahahaha...oppsss sori..ish da g klinik sendirian, hope ta da apa jadi la..aku risau betul, da tetiba dia diam terus sampay jam 10.22mlm ta da berita pa2..panik beb.. aku cal faizal mana tau bf aku da ngan dia..tp..'ish mana dia da sini jangan isau la dia da kat uma dia kot'. Bukan pa, aku da cal banyak kali tp ta angkat cal, sapa ta risau.. last dengan bertekad cemerlang (lagu UMS) *tetiba ja keluar betekad cemerlang lak* aku cal jer adik dia, takut time tu tp slamber ja aku cakap tya abg da sampai uma belum...hahahaha i will never forget this dear ..ta sangka plak 15mnit pastu dia sampay uma.. ah..!!dia tanya 'asal cal adik??' dengan baik aty aku cakap la.. 'saja nak tanya kabar adik dia'..huhu poyo tul aku..

erm macam na la awak di sana??

Tau..??? time aku start taip tis post...erm tetiba ja bf aku antaq msj.. ah macam tau2 ja aku nak create something sal dia...'thanx for loving me dear' tau pa dia balas..??? 'thanx coz will buying me a p.s.3'
wawawawawa...aku belum g pau duit dia..dia da rancang serangan hemdap..jaga r up duit kawen baru tau..huh..!! bila la dia nak tido?? dulu time2 nie kami msj, maklum la time nie ja da ruang tuk kitaorang. dia baru keja jadi banyak masa dia luang untuk fahami tugas dan bidang dia, aku plak sem 1, jadi masa banyak habis tuk suaikan diri di campus and couse subject..

Rindunya dekat uma, mak abah and adik2..ta sabar nak balik, moga ALLAH panjangkan umo aku agar sempat aku jumpa dorang..amin..TiaDA daYa dan UpayA meLaiNkaN deNgan iZiN ALLAH..

erm..memory


Lovely dayz..
Monday yang agak menceriakan, rasa selepas 2 bulan couple ni la hari pertama dia mula balik tabiat dia.. bagi tajuk lagu english n minta aku dengar, lagu2 tue penuh makna tersirat yang dia try luahkan pada aku. Hu5 thanx dear.. first lagu aku dapat bubbly by colbie caillat’ 05.09.2010 bulan puasa, malam sebelum aku pulang ke semenanjung..hari nie dia kasionly you
Aku sebenarnya ta sedar pa2 maklum la aku just pk kawan2 kan.. tp dia da ckp lebih2 pada mak dia, huh.. dan dia cuma terus terang dengan aku bila mak dia kasi respon +ve tentang aku.. kalu sebaliknya..??? ta wujud la dia dalam aty aku..
Puisi buat kau (31012011) aku karang khas buat dia dan itu puisi pertama setelah berapa tahun aku berhenti mengarang. So, kompom r ta sedap sangat aturan ayat2nya..
Nie rangkap akhir puisi buat kau
Bunga-bunga rindu kian mekar,
Entah mungkin layu di dahan pernantian,
Tapi perasaan tak pernah berubah,
Kerana adanya hati yang selalu mencintai
*31012011* 5A.. ingat x??? aku nak dapat 5A dari 9 subjet, tue yang aku gtau dia.. dia plak sibuk karang 5A lain, 5A yang ta akan aku lupa..Our keyword..
Kesibukkan dia mengajar aku erti kesabaran, tp dia tetap da masa buat aku,  ta kisah walau hanya sekejap, itu da cukup membuktikan aku ta dilupakan.. dia kasi aku msj -‘law orang ta msj atau cntct ta bmakna org abaikan dia na…jgn terasa or kecik ati, xda org len pun..dia ja..’ huhu thanx dear. Tujuannya dia ta mahu aku pk bebukan, maklum la..cinta jarak jauh banyak halangan.
Awak + saya = BZ,
Awak + saya = JauH,
Awak + saya= … 
Awak + saya = BersaMa + GembiRa
Saya hargai awak, Awak sayangi saya,
Saya ke kiri, Awak ke kanan,
Dalam ingatan kita bersua,
Dalam kenangan kita berjumpa,
Dalam mimpi… 
Kita date ja la, hahahaha

Sunday, 3 April 2011

Belajar Bertatih

salam..

Hari ne first day aku ber'blog'.. ne sempena penutupan facebooking dan myb gak sempena genap 2 bulan kitaorang ber'kawan'... bukan ber'kawen' na.. ber'kawan' dengan anak jati perLis ne ta da la senang macam makan kacang, da gak payah nya, maklum la ber'kawan' dengan boy yang da berkejaya.. kita budak sek lagi kan... kadang2 payah gak nak dapat kan perhatian dari dia. Yer la, pagi keja, balik kadang2 lewat then terus tertidO kadang2.. kepenatan kan, bila aku luahkan rasa ta puas aty dia akan kata 'untuk masa depan dia jugak kan, kita nak jaga anak orang kena la keja keras'..pa pun thanx erk my love bertahan ngan prangai orang yang jap ok jap x..erm aku sedar aku bnyak ngat ganggu dia, ta kira time msj, tp dia cool ja, wat dont no ja.. selalu gak aku merajuk tp dia tetap wat xda per.. bukan dia ta nak pujuk atau ta ambik kisah, tp yer la kan, aku majuk dia bukan nya tau pun... ha5, bila aku bising2 dalam phone dia ketawa ja..

Tapi, rungutan ta akan di dendangkan lagi, kerana cukup 2 bulan mematang kan aku memahami mu..aku bukan jiwang ngat, saja2 berdrama, ehem2 dengan yang tersayang ja erk.. ta da lebih2 na.hahahahaha.. syhh jangan gtau dia k.. kang majuk plak jenuh ceq...hu5.. only you for me dear..

Seharum lavender, seindah oleander aku buat khas untuk aku ceritakan tetang kaMi.. bukan apa, kita manusia mudah lupa, ta semua perkara kita dapat ingat.. so, aku pk baik aku create ja blog boley berkongsi2.. tapi saya xnak 'berkongsi' na (kongsi kasih)...

Dia selalu pesan kat aku, kita sama2 jaga na hubungan ni.. dan dia selalu cuba bahagiakan aku.. tu janji dia buat aku..bila aku ngadu sal mak atau abah ta kasi aku buat itu dan ini, dia dengar ja.. aku memberontak pun dia pasang telinga ja.. tapi bila puas aku berceloteh, dia akan start tegur aku.. 'try pk napa mak n abah cakap cam tu, untuk kebaikan dia jugak kan, ni nak marah2 ni kenapa?? '...huhuhu aku gak kena balik..!!! padan muka aku..he5.. dia matang, kadang2 macam dia tu abah aku ja.. sampai bila hubungan ni bertahan???

Aku ta sedar bila dia sukakan aku tapi dia da kata dia sayang aku, aku pikir dia main2, gpun aku memang sayang kawan2 aku, but noT more than frenz la..tapi sampay satu tahap 13.12.2010 bila dia kata dia suka aku.. baru aku sedar da kelainan di situ, maaf saya lambat faham pa awak try sampaykan.. myb gak aty ini masih untuk dia terdahulu...tapi sekarang ta lg, it's juz po you dear..
Tapi aku ta suka la couple2 ni..jadi kami teruz berkawan cam biasa, yg luar biasanya...erm we nothing but something...hahaha..

Ta lama pastu, dia minta tuk iktirafkan hubungan kami (02.02.2011), tapi aku ta mau, aku lebih rela stil kawan ja...jual mahal konon r, dok esok tu, aku lak ajak dia iktirafkan hubungan ni. nak tau yang lawaknya aku xcakap direct nk couple, pempuan kan suka kiasan,erm dia lak memang xpaham bahasa kiasan, hampir 2jam gak la baru dia dapat tangkap maksud aku, tu pun aku terpaksa cakap terus terang lagi bersuluh.. so lastly kita orang pun ber'kawan'..up sikit dari kawan..(03.02.2011)


Oh ya, nak gtau ni, dia ni suka sangat buli aku, aku pk da jd awek dia ta da la kena buli lagi, tp hampeh..sama sajak bha dia ni kan..tau pa penjelasan dia.. 'ngat xnak buli dah dia coz dah rasmi da ikatan..tapi xbleh r asa nak wat gak..mybe orang sampaykan unsur sayang 2 mlalui buli kot..hehe' huh..!!! cool ja bf aku ni..asal aku cal ja mula la kitaorang saling kena mengena, tapi wat masa ni aku slalu menang, maklum la dalam hp..mau depan2 aku la selalu kalah n kena kucai...huhu..

Ya ALLAH, kami menuju satu impian yang kami bina dalam sedar, meskipun kenyataannya masih kabur, tapi kami punya keyakinan tinggi..oleh itu bantulah kami kecapi matlamat dan impian kami, Hanya paDaMU kami memohon...amin...