Thursday, 22 November 2012

sweet 22nd aDiLa..



 salam
  Genab 22/11/12 umur aku menjangkau 22 tahun.. Apa azam? Nak perbaiki ibadah. Belajar? Erm da berkali berazam tiap sem macam ta jalan ja. Tapi aku try the very of my best la untuk all subjek. (bi pun lintang pukang..haii ) Oh ya.. nak story.. So dengar ke, eh silap..baca okay.

 Tepat jam 12AM, Pintu utama terbuka..slow2, But there r no person. Da agak phee n zie akan datang, Tapi masa pintu terbuka tu aku terus loncat pi duduk belakang jannah. Tah la takut ka? Malu ka? atau sengaja.. Then phee and zie masuk bilik with small sweet and cuties cake.. Sooo terharu, nak nangis rasanya. Tapi huh, Mana ley nangis.. I kan keras bin pala. My sweet cake from : afiqah & fauzia


 Pagi tue 2 klas aku ponteng, Tak da mood. Teruk tul. Dalam bas aku dapat mesej dari abah
"selamat hari lahir, semoga Allah rahmati hidupmu"

Masa sampai kampus, klas Business Risk and Insurance da habis. aku g kat phee di blakang yang tengah wat assgmnt. Wani masuk, aku just senyum. dia macam nak g kat phee ja, lalu di belakang aku then.... She kissed me..!! my first kiss maybe for this age. kluar klas jannah hug and kiss me too after story apa yang wani buat. Ramai gak kawan2 wish.kawan di labuan bukan di semenanjung. depa tak ingat da aku terkjutnya sob ja wish..nurul wish..lambat kit.

Malam tu g klas takaful. Malas sangat nak pi. Tapi erm pi la gak, Suasana pelik sangat. Orang ta ramai. klas cam kosong. tapi dekat2 pukul 8PM mula ramai orang, phee ajak teman p toilet. aku gayut ngn sepupu masa teman phee g toilet, kluar tu aku gyut lg,, tanpa aku sedar..

 Satu klas tunggu aku.. saya dapat kejutan semperna my 22nd birthday.. buka ja pintu klas, gelap sangat bila aku nak patah balik tya napa gelap, phee tarik tangan aku suh masuk jugak. Rupanya dalam gelap da kek dan.. birthday song that singing by all my classmate yg da d situ. TERHARU SANGAT.. dalam hati kecil mengucap syukur yang teramat..



Aku pernah berangan untuk da kenangan macam ni.. lastly ALLAH makburkan impian aku yang aku sendiri da terlupa.. Alhamdulillah.. 

Di facebook, aku abadikan kenangan ni sebagai 'my icing day' buat awak, ni suasana di cafe ums-kal hari dalam kenangan saya..






Semua di icingkan muka atas permintaan aku, the buzday gurz.. hahhaha termasuk arif..

Ni antara hadiah yang aku dapat, even tak banyak.. cukup la buat diri ku ini.. alhamdulillah rezeki ALLAH bagi pada hari lahir aku.


Ni kad ucapan dari student HE23, atas usaha phee n arif aku dapat smua ni.. thanks sangat2


Lupa lak, ada gak dari ida and azi..
 kad ucapan dah tertampal didinding, yg white tu fauzia kasi dan yang oren tu azie and ida bg


beg dari dowq..................................



Friday, 16 November 2012

pelajaran dalam pelayaran kita



salam..


Kita selalu gado2 kan.. Malam ni jumpa pic and ayat ni dalam fb... Jom baca dan tengok



kadang-kadang Allah MENJARAKKAN hubungan kita , 
kemudian Dia datangkan DUGAAN pula , 
puas kita menangis , 
mencari dan merindu orang yang kita sayang , 
rupanya Allah nak menghadiahkan kita rindu yang berpanjangan agar kita tahu erti KESABARAN dan KEBAHAGIAAN ♥ .. :') 

(FB : bErcinta SelepaS nIKah)

Ada kala jarak membuatkan dua hati terganggu, Perasaan tak tenteram. Takut kesetian itu hilang dan rapuh ditelan hari yang kian pantas berganti, Tapi...


(FB: Andai dia ditakdirkan jodohku, aku terima dia seadanya)

Wednesday, 14 November 2012

u and me, we will be frenz.. noktah


salam..

 tah napa aku terasa sangat, yup i knows awak sibuk, awak lupa saya terus. bila saya ta cari awak, awak pun ta cari saya kan... you just let me gone like that. bila cal, ada sekali cakap di kedai makan. then said, mesej2.. awak juga ta send mesej.then why ajak mesej?

 saya tau da bola di astro, mybe tu awak di kedai makan luar kan? ada lak masa tengok bola kan, pikir sibuk kemas n cari barang sampai ta da masa untuk yang lain. Saya terasa tau, dan truly.. i wont care anymore bout you. truly i means it...!


go and do where ever you want, you r free now


 wish u find gurz yang tak teruk seperti saya.. enjoy your life, coz that is reality not fantasy as me in your side. 

 saya bahagia jadi telinga kiri awak, waktu awak cari seseorang untuk mengadu, jadi tangan kiri time awak perlu sokongan untuk bangun dan senang menjadi kaki kiri awak masa awak perlu kekuatan untuk melangkah. tapi kita mungkin bukan sepasang tangan bila digabungkan, bukan sepasang kaki dan bukan sepasang telinga. you will find the best couple for all that... in you life

Monday, 12 November 2012

Bee + Zee


 salam..

  Hujung-hujung sem, Berlumba ikan asgment nak meraih layanan istimewa. Huh, penat sangat. Date line bukan main lagi jauh dimata, tapi terlalu dekat di kalender. haiii.. Kalut dengan asgment ni terlupa usya tiket flight balik.. Silap2 aku sesorang terkulai di Laaa Cik Buan..

hopefuly i can 
 If itu yang terjadi, merenung jauh mengintai laut la aku nanti.. Bangun nampak dinding dan bunyi burung2 ja... So boring.. Kalau balik da gak dengar mak beleter, Walau sakit ditelinga tapi happy dan tenang dihati..
ermmmmm... awak..
 Masa yang makin hampir dan terdekat ni, jadual dan rutin kita akan selari walau ada yang berdeza nanti. sesama bz kan, if awak sibuk menghatam buka saya akan sibuk menghafal. Maklum la, final is on the way..
awak.. be my bestfrenz..
 frenz is everything.. jadi awak jom berkawan.. boleh saya bising2 dengan awak, tak da buat awak tersinggung macam semalam..

Friday, 9 November 2012

LAGU.. oh LAGU


salam..

 Baru lepas wat superjimat rm1 sejam.. sepanjang tue aku mnta dia nyanyi.. At last nyanyi gak tapi ta dengar pun.. coz jannah panggil aku tanya sal baju. erm agak sedih. coz... aku betul2 nak dengar. nak menyanyi sendiri ta pandai. sorA aku da r ta best.. Nak jugak.. aku cal balik pas sejam langsung tak dilayan... membisu bukan tapi ignore terus.. hukhuk angkat pun tak..


H.I.L.A.N.G  D.A.LA.M  R.A.M.A.I 

GLAD I HAVE YOU




 I want to be as sweet as this couple..
 I want to fulfill you needs...
 I want to make our family complete with child..
 I want to make our house as nice as i can..
 I want all of them knows you r happy with me..
 I want you always with me until we r old..

 Once you hold my hand, I'm yours forever...
 Touch me with your right hand and keep your left hand in my shoulder..
 Not touch others women with your left hand after you have me..!!
 I want to be your wife.. One and only..



  Let the couples of kind play at home... diaorang tido, kita pau jap main.. hahahhahahaha..opss..
 L.O.V.E  T.H.E  W.A.Y  Y.O.U  L.O.V.E  M.E

Wednesday, 7 November 2012

kong plus rate

 SALAM....

 True love doesn't have a happy ending because true love doen't end... But if kita bersabar kan, selalu at the end kita bahagia... Kankankan..

 Dalam awan yang gelap ada limpahan rezeki buat makhluk di bawah.. Tahu?? Dalam kegelapan masa lampau.. Terhias luka yang perit dan ia jalan dimana saya temui aWaK.. INSAN YANG SENTIASA BUAT SAYA APPY..

cakkk... i found you..
 Erm.. Dia, tahniah na... Akhirnya hajat dan impian dia untuk sambung belajar dimakburkan ALLAH... ALHAMDULILLAH...

 Saya tinggalkan blog ni buat awak.. Buku biru tu kan ada pada saya.. <3 Abadikan kerinduan di sini.. 'Laman Hati Online' Hahahahhahaha



 Lupa lak... Erm apa erk nak cakap... 
Oh ya, Nanti bila da jauh, Jangan nakal. Tapi kalau nakal pun ta pa, bukan dila tau.. 


 Saya tunggu awak kat sini k... Untuk..... --------->


Untuk bersama dengan awak selamanya, Andai awak tercipta untuk saya.. Kemana pun awak pergi awak tetap ada di sisi saya dan saya akan sentiasa ada di ingatan awak.. Kankankan..


 Untuk setiap detik, warna yang awak bawa sejak awak jump-in dalam hidup saya.. :)

Saturday, 3 November 2012

k.i.t.a b.e.r.d.u.a

salam..

  Ni half dari album yang kami sesama buat. Tomey TAKKK ??? Pic skema ja msg2.. Hahahaha.. Oppss.. Kita start couple tahun 2011 dimana masa tue aku baru sem dua kat UMS-KAL ni. Dia cakap kita try dulu sebulan kalau tak okay , kita kawan macam biasa.. But now, it already 1 YEARS 9 MONTHS..  Moga kekal selamanya until we died.. Amin


 Si comey dibawah aku buh nama limah even this not my kid , then do i care... !! Asal , mak budak ni tak tau.. Hihihi tapi pic ni membawa maksud yang tersirat dan tak da yang tersurat.. Hah asy da start tersenyum tue, huh pikir pa erk ?



 Dengan spontan kitaorang snap pic ni. even aku malu sbenarnya tapi buat2 slamber badak ja suh asy ambik pic ni. nampak kan mata ku lebam... hukhukhuk.. Dia nampak tua kan, tapi di mata ni dia tetap sama. The one i like, i love and i miss..knows what, i love and love my parents more..hahahahaha


 Jangan mengalah dengan apa dugaan atau halangan yang mendatang tapi berusaha untuk menempuhnya dan belajar darinya. Its more then enough for us to make we still 2geher my honeyyyy...dews.. :)