Saturday, 7 September 2013

Sedihnya.....

salam,....

     Aku rasa sedih sangat... memang lumrah alam erk 'pekerja' yang ta da masa lapang?? da la kmarin seharian aku cari dia, no respon. hari nie pun.. tadi ja dalam jam 6 dia angkat cal, kata ti sampai uma nak mesej aku, tp ta da pun... jadi memang betul dia ta mo cari aku kot...

     Eeeeeeeeeee susahnya nak paham dia, try hormat timing keja tapi mcm 24 jam keja.... dalam sehari macam seminit pun ta da utk aku, ta kan aku nak blagak ok if memang aku ta ok. Ya ALLAH, susahnya... Kalau betul bercinta ibarat menyerah hati untuk dilukai, ta kan setiap hari untuk dilukai..  kalau dugaan menengeratkan hubungan, erat ka hubungan ni? berselang seli dengan tangisan ada la... sakittttttttttt sangat.. Kalau ta ikhlas awak., ta payah la teruskan... rasa macam hidup dalam kepalsuan ja sekarang... aku sakit dalam mcintai awak... mrindui awk yg mcm ta wujud.. saya ta penah jemu cari awk setiap hari, ta penah penat tunggu awk... saya cma ta larat nak ubatkan hati sy yg sakit krna awk... r u trying to changced? Awk bg sy hrapan yg memang 'harapan'

     Terima kasih awak...buat la apa yang awk rasa betul, xda dan ta akan ada yang menghalang, jga diri, keja betul-betul...salam

Friday, 6 September 2013

Sepinyaaaa....



  Salam..

     Da hanpir sminggu terperap dirumah tampa kerja, elaun ta dapat lagi, erm miss sangat kawan2 di UMS-labuan..... korang rindu aku tak? Mesti masing2 da bz siapkan kelengkapan untuk mulakan perjuangan baru, semoga dapat keja awal k.. amin..

     Erm, my 'pak cik' sesangat bz sekarang, da ta da masa sangat untuk aku, rasa membujang pun ada. Eh, silap-silap, aku memang bujang lagi.. sejak dapat post baru, keja 24 jam, hai cam na la t kalau kawen. Silap-silap, muka laki aku pun da ta cam... hihihihi tue da melampau la kan.

     Sunyinya.... ta da teman serumah berbual-bual, ta da teman sekuliah ber'assgnment', ta da pantai untuk berjalan-jalan dan laut... YaALLAH, Rindu gila....





     Rindu gila time kem nie.... nie kawan yang tersangat aku sayang time aku di labuan dulu... love u guys sangat2.. Phee kawan sejurusan dengan aku, dia baik sangat2 dengan aku, penyabar layan kerenah aku, dan dia ni penasihat terbaik, sebab dia jujur. Memang kadang2 sakit gak dengar tapi kebenaran memang adakalanya agak pahit dan perit kan... Dia banyak tolong aku time study...Dan juga kekawan group asgment aku gak, wani, azie, ida, arif... baik2 blaka orang kat UMS tue...ALLAH ja mampu balas segala jasa baik korang.

PHEE yang manis....






Ijat vs Nora... TAHNIAH



Salam...

  Hari nie penat sangat, semalam jam 2 pagi macamtue la baru dirumah... EHHHH,, buka merewang k, gi tolong apa yang patut kat rumah makcik, anak sulong depa kawin.... seronoknya, tetiba cemburu, bila la masa aku akan sampai


  By the way, aku diminta jadi pengiring pengantin... adoi... muka jerawat banyak, macam ta sesuai ja post tu tuk aku.. oh ya, nie corak inai depa pilih..



  Cantik tak? erm simple ja, tapi aku pun pilih corak nie, ta sngka dia pilih yang sama gak... tapi da lain sikit la, da edit bagai kan... tau sapa yang lukis...? erm, kawan baik time sekolah rendah aku lukis.. comey plus kiut orangnya. nanti aku masukan pic nikah depa k...






Saturday, 18 May 2013

KeNanGan..

Salam...

 Miss sangat dengan dunia puisi, sajak dan yang lain.. Tetiba tergamit untuk mencoret sesuatu yang ringkas, takala hati tersentuh mengenangkan aku dan yang lain bakal layari kehidupan tersendiri... Da 3 tahun sekelas, sekumpulan, se segala se la...

uNtuK Kamu 

Setiap langkahku menuju ke puncak itu,
ku atur cermat moga tidak sumbang,
setiap masa yang melimpasi hari,
ku catat kemas dalam diari unggu,
moga tidak tercicir segala kemanisan,
semoga DIA tidak mengambil ingatanku tentang
Kamu, Dia, Mereka dan KENANGAN....

Setiap langkahku menuju ke puncak itu,
ku atur cermat moga tidak sumbang,
setiap masa yang melimpasi hari,
ku catat kemas dalam diari unggu,
moga tidak tercicir segala kemanisan,
Semoga DIA tidak mengambil ingatanku tentang
Kamu, dia, mereka dan kenangan <3

Saturday, 13 April 2013

3 places on 13 april 2013

Salam..


  Ta diduga hari ni 13 april, sabtu.. Jalan lagi kami ke tiga tempat yang agak bermaklumat konon.. tempat yang penuh ngan infomasi dan juga sejarah.. Di mana? erm... mai nak chita bagi.. mai

TIME     : 9.30 AM
PLACE  : THE MEMORIAL WAR


Ini kubur tentera2 British dan Sikh.. Sebagai tugu peringatan ta kurangnya..


Baru ja sampai....



opppsss... your hubby ke wida


Senarai nama- nama tentera Sikh



Barisan para model... 


Jan sempat lagi  bergambar .. huh panas bha tu




 TIME     : 10.30AM
PLACE   : MUZIUM MARIN, LABUAN


Apa yang banyak sini, ikan air masin dan ada la juga kehidupan laut lain plus alatan penangkapan hidupan laut, terkini dan terdahulu.

Selamat mendarat di Muzium Marin.. photo dulu bha




Hilangkan haus dahulu ok..

Mukhadimah... sebelum masuk

Ready to start the journey.. jom


Ooopppsss lupa mendaftar... 


Antara pic sempat dirakamkan dalam Muzium..





















 Ini pula di luar kawasan Muzium..







Satu hari nanti apa akan ku berkunjung kemari lagi..??

Belakang tu yang over lebih

Sibuk bergambar dan menghayati pemandangan sampai ta sedar temucut penuh dikain

Kembali ke alam kekanak sebentar

Tengah panas pun on saja asal bergambar


Bubye Muzium... ready to the next place

TIME      : 1.00 PM
PLACE   : MUZIUM DAERAH @ MUZIUM LABUAN

Macam biasa, sampai ja terus bergambar... Sini banyak diceritakan tentang asal Labuan, Orang Labuan, kawasan2 , cara perkahwinan dan macam2 lagi.. Jom intai... Erh lupa NO CAMERA HERE, SO NO PIC

Selamat datang




Ni yang dikata kan 'cori-cori.. chup  key chup key'



Labuan dalam kenangan ku kini... Cuti yang penuh bermakna dan terisi..


Thursday, 11 April 2013

MID SEM VI : JALAN2 3DAYS NON-STOP

Salam....


   Cuti midsem terakhir aku sebagai student UMS-KAL kali ni bermakna sangat pada aku, tak aku sangka yang aku akan pergi berjalan2 biarpun di dalam kawasan Labuan yang kecil dan tak berapa ada apa ni. Alhamdulillah aku bersyukur sangat ALLAH perkenalkan aku dengan dua tiga orang penduduk Labuan ni. Perkenalan yang tanpa di sangka.. Aku kali ni berjalan 3 hari berturut2.. Walau p satu dua tempat ja kira k la kan... Ermmmm bersyukur Alhamdulillah... Cutiku kali ini terisi...

DATE    : 9/4/2013
PLACE  : TAMAN BOTANIKAL, LABUAN

Aku diajak oleh kawan2 berkelah dengan dorang, maybe dorang kesian kot tengok aku sesorang ja di sini... Ya la nak balik tapi betangguh beli tiket, ambik sekali da mahal. So solution dia aku berkampung ka di LABUAN..

pintu masuk taman


HuHu da ta sabar nak makan...

Bergambar dulu sebelum balik

Hilangkan stress study 'kunun'

The only one rumah atas pokok di sana


Selamat jalan botanikal 

DATE    : 10/4/2013
PLACE  : UJANA KEWANGAN DAN ANJUNG KETAM, LABUAN

Setakat Ujana Kewangan atau UK tu da slalu pergi jadi tidak lah bergambar di sana. Di Anjung Ketam ni memang da lama aim nak p akhirnya Alhamdulillah ALLAH makburkan doa aku dapat juga berkunjung di sana... Pertama kali aku dengar dan rasa Ketam Masak Telur Masin... errrrrmmmmm SO GOOD... 


Aku dengan Wani da ready to next place

Di Anjung Ketam.. kedai makan atas air

Lawida dan Nabila

Erm.. belakang tu Terumbu Karang yer kedai

Ni first makanan sampai..nah ambik2

Ni Kak Ayu, dia la ambik aku di Mutiara

Dah lama Lawida aim baru ni berani nak sentuh

dari kiri : ketam masak telur masin, sotong goreng, ketam masak butter, sayur kangkung

kiri : ikan stim , ketam masak telur masin, sotong goreng tepung

Kenalan baru.. untie rohaya dan uncle latif

DATE     : 11/4/2013
PLACE   : MUZIUM ARANG BATU @ CHIMNEY ,LABUAN

Hari ni, aku di ajak keluar oleh anak pakcik Ali, sebab segan keluar sendiri aku angkut kekawan aku sama... beriadah dengan dorang ni best gak...


Dalam muzium 


On da way gi menara tu, sempat lagi

Ni gambar Mira, Wani dan Ayu
Chubby kan aku

Depan menara di muzium

Pic kenangan sebelum berpisah
kiri : Ayu, Kak CT, Mira, Ibu, Aku, Wani dan si kecil Adam