Saturday, 31 December 2011

2011..bubye. =)


salam...
 Sekarang tahun 2011 da meninggalkan saya... hari-hari yang berlalu entah berapa sangat yang bermanfaat dalam hidup saya.. kita harus terus melangkah kehadapan.. yup. kehadapan..!! tapi pengalaman yang terjadi hitam mahupun putih, tak seharusnya kita buang begitu sahaja. Dari pengalaman dan peristiwa lepas, tercipta hari ini dan hari yang bakal mendatang. Alhamdulillah.. Semoga semua dalam rahmatNYA...

  Aku kecewa satu ketika dahulu, dan sekarang aku bahagia dengan kehidupan dan cara hidup aku. DIA maha Adil.. diri kita yang terluka, kenapa harus di biarkan terus berdarah tanpa di ubati.. dan satu masa luka itu sembuh dan segalanya akan kembali seperti biasa bah kan lebih baik dari itu... INSYAALLAH..

2011,hari ke-3 bulan ke-2 aku terima kehadiran seseorang. seorang yang satu masa dahulu langsung aku tak kenal. seorang yang satu ketika dulu selalu mengusik apalagi membuli aku(tapi tak da la teruk.. setakat pijak kasut da la), dan seseorang yang selalu temani aku lepas tamat sesi persekolahan(dalam phone ja pon).. sEseOranG yang memberi makna dalam hidup aku, walau tak setanding kedua ibu bapa aku..


email buat awak:----->

salam... 
masa baca email nie, msti da 04/01 kan.. sweet 11 month and 1 day, tahun 2011 da pergi tinggal kan kita. tue bermakna da hampir setahun hubungan kita. terima kasih hadir dalam hidup saya sepanjang tahun 2011. awak tempat saya marah, dan awak jugak kadang2 jadi punca kemarahan saya. walau adakala saya geram ngan telatah awak, kadang2 ambil mudah, tapi.. awak tetap saya sayang. walaupun selalu terasa nak 'tingalkan' awak.. tapi jauh di sudut hati saya, saya tak nak awak pergi jauh dari hari2 saya.. cukup la jauh jarak kita sekarang.. awak, erm.... aaaa ------> > >  still with me until da end of our life.. okey??
dla tahu bi dla kO, tapi asal dia paham da kira k la kan. macam dia cakap semalam. 4 tahun lagi kan... okey... saya tunggu awak... tapi kalau lambat sangat.. bubye la erk..:-h wave

 p/s: nk cepat naik flight bukan basikal taw...
 i :x lovestruck you...



dia...
 orang harap dia tak lupa apa matlamat kita.. tak kisah la apa pun cara kita untuk mencapainya, asal kita sedar akan tanggungjawab dan siapa diri kita buat keluarga dan juga untuk perhubungan nie..awak dengan cara awak, dan saya dengan cara saya.. walau berbeza perwatakan dan kesukaan.. tak bermakna kita tak 'sefahaman dalam perhubungan' dan tak bermakna juga kita tak bergaduh apa lagi bertengkar.. maAF untuk segalanya...


Wednesday, 28 December 2011

due 16.04 2012

salam..
     erm my lovely frenz due ta lama lg, tp aku yang excited sgt... sonok kan nk dapat baby.  mnanti khadiran baby yang di kandung sndry... happy life with family... pa lagi dengan suami yang kita sayang... bertahun mnganyam cinta akhirnya terikat sehidup semati...


 how beauty ur life kak amah.. so cemburu sgt2...!!


 wich smoga baby dan kak amah selamat dan segala urusan berjalan lancar..


    Jgn lupa t post pic baby kat dla k.. happy sgt kawan dengan kak amah... tingat zaman bujang kak amah ngan dla... fly arau just tuk mkn 'ciken cop' hahahahha..miss sgt2... luv u dearz..

Saturday, 24 December 2011

flight lewat 5 ary

 Apa la yang nak aku buAt dekat labuan ni spanjang 5 hari sebelum flight ak ke kampung. sungguh sangat dan amat kecewa. tapi apakan daya mesti da hikmahnya. 'LATE BUT NOT LAST' boley pakai ka?? erm kenyataannya ak yang terakhir pulang antara kekawan umah ak. yang terakhir pulang dan yang terawal kembali ke Lbuan ni...so sekejap...baik ta payah blik.. but truly... i really miss my family...

miss suasana kampung halaman..kicauan burung dan kehijauan pokok padi...

nasib perantau umpama air sungai,
nampak tenang di permukaan
tapi di dasar, hanya ALLAH saja tahu...

Wednesday, 21 December 2011

oUr life...

ada masa nya kita sendirian...

  tanpa kita sedar..
Dia sentiasa ada,
kita manusia biasa selalu alpa pada PenCipTa..
ada kala kiTA pilu dan kesedihan,
tiada teman berkongsi rasa,
meratapi nasib tanpa kita sedar.. itu ujian dari yang KuaSa.

bila tiba masa
pintu hati kita diketuk 
terima cinta seorang insan biasa
membuai hati jauh dari
Dia yang SehaRusNya kItA cINta
tanpa kita,
Kita hamPiri ke landasan yang salah..
dan Dia maSih SEtIa meNUngGu kita
keMbali KelanDasan yang BenaR


kegembiraan..
kesenangan...
kesedihan...
kemiskinan..
semuanya sama, datang Dari Dia..
satu ujian buat kita yang hidup...


pabila kita kesusahan tiada yang lebih memahami kecuali Dia
bila kesedihan tiada yang melegakan kecuali Dia
percaya la setiap yang dilalui..
pasti da penghujung dan setiap
masalah akan ada jalan 
keluarnya..

senyum menghadapi hari-hari mendatang
cabaran itu indah
menguji kekuatan diri
dalam setiap langkah kehidupan di alam
yang sementara dan penuh dugaan..



senyuman,
kau sumber KEKUATANKU..
kau KEYAKINANKU..