Friday, 28 December 2012

susunan kata ..

Salam... erm.. banyak kata yang ada kala tak terungkap, cinta itu buta plus it's crazy... i crazy ??? ermmm...

Gila sebab setiap pagi bangun ja tido tengok hp, senyum, mula otak terbayang2 sweet2... crazy..i am crazy when i falling in love..


You did this honey, so terharu.. bila dia announce that dia da berpunya, dah bertunang bulan 2/2012.. sebenarnya aku ta kisah, if dia da yang lain pun cos it means DIA ciptakan dia bukan untuk aku, redha ja  dengan semuanya. Tapi cara dia, buat i am realy the one he want.. so glad i have you honey.

You the one, i will never give up in this relation even it cut my hearts.. i STILL want you t be my hubby.... 






Bila da ready to have r baby, kami msty syg dia sesangat kan, tak nak la nama LIMAH, LEMAN.. so klasik, nak nama yang sedap di dengar dan mempunyai makna yang baik, nama seseorang tu kan ibarat doa..muaaahhhh syg awk kid..


 Kita sekeluarga, hihihihihihihi berangan ja tinggi setinggi bintang, bintang yang hiasi malam yang gelap. YA ALLAH andai KAU tentukan dia bersamaku, rahmatilah kehidupan kami, di duniaMU mahupun akhiratMU.. aku impikan khidupan bersama dia yang aku sayangi... permudahkan urusan kami YA ALLAH.. AMIN





love make me crazy

salam

 Entah apa yang terjadi sejak akhir2 ni, aku rasa rapat sangat dengan dia.. setiap pagi bangun mesti cari hp, so crazy when i falling in love. He make me fall to him, sampay rasa sesak nafas, lemas.. hey myhoney, let get married.. i want to be with u.. forever... opppsss tergelojoh, but truly, yup i means its.. if u can feels it, how much my love in my hearts for you honey, just for you...


 Awak akn bersama saya kan... please, dont fall to another gurz.. cos now, saya betul2 tak nak kehilangan awak,setelah jauh kita terjatuh, lama hubungan ni bertahan, why should haluan berubah di penghujung kan... ini cerita kita, kita mulakan jadi pastikan kita akan akhirkan nya jugak..<3

Thursday, 20 December 2012

harapan dan keyakinan

Salam..

  Kehadapan my love asyraf, maaf awak pasti terasa kan? Bila saya cakap..
"saya yakin kita bersama.tapi....."
tapi?
"saya ta berharap "
pa syg?
"ta berharap..kita bersama la.. :)"
benda paling merepek asyraf baca
"look"
"bila hilang keyakinan kita boleh bina balik, tapi if musnah harapan hati hancur sgt.."

  Know what? aku bodoh..!! sebab ta sedar pa aku taip tu bawa maksud yang jauh beza dari apa aku pikir. Memang patut awak marah and automatic tukar panggilan syg pada dila, first nyte u turn back to calling me dila, different sangat rasa masa baca tu..

  I SHOULD TAIP..
"dla tak TERLALU berharap.." BUKAN "dila ta harap..." so crazy women i am..

 Erm apa yang jadi da tak dapat di undur so, let teruskan... aku terima apa ya yang bakal terjadi, But terlalu percaya semua ni jadi hanya malam ni ja, Bila bangun esok pagi, He will be as normal as before.. :) Erm maybe kot.. Mudah2an.. YAALLAH lembutkan hatinya, Moga kasih dan cintanya tak akan pernah berpaling dariku..

  :'(  tangisan wujud saat hatiku terluka, dan saat melukakan hatimu..
   soorryy sangat2 asyraf...

if hati awak 'terpecah' i not allow ia pecah sendirian, coz dua hati tak akan terpisah.. insyaallah

Truly,
What i try to said, Saya yakin kita akan bersama, sentiasa memohon agar awak imam saya, Suami saya dalam setiap sujud(kadang2 lupa gak), Tapi saya tak terlalu berharap, Sebab jodoh di tangan DIA, apa yang mampu, Saya berdoa, Berusaha jaga hati, Kasih dan cinta yang ada untuk awak. Yang lain urusan DIA, apa pun nanti yang terjadi jika tak seperti saya harapkan,saya redha dan saya takkan kecewa atau menyesal mengenali awak,insan bernama Mohammad Asyraf Noor. Awak terbaik di mata hati saya. Terima kasih untuk mencintai saya selama hampir dua tahun ni..

huh..so sorry..

p/s: He started call me sayang since he entered TNB for continues his study and started bahasakan diri dia abang (16/12) Tapi aku yang still kekok untuk ubah panggilan kedua2nya.. Nak basakan diri sayang and panggil dia abang.. It so hard.. Tapi guna la gak, Just jarang.. Opssss.. Hihihiihi




Saturday, 15 December 2012

bertunang?? apa kata abah...??

Salam..
  Aku ngadu kat jannah, my roomate..

'jan ramai member sek da kawen, orang nak jugak. tp nak gtau abah pun aku ta berani..'

slamber jan jawap..
'ala ang cakap ja, ayah ang tak kan kata pa, ang da 22 kan mesti dia bg punya.'

Di pendekkan cita.. slepas dapat semangat dari adik.. aku beranikan diri..

jumaat,14/12/12
by sending sms

aku   : Salam abah buat pa?
abah : Awat

aku   : saja tanya..
....................................................................................................
diam ja pak aku


aku   : Abah, nak btunang.. boleh tak??
abah : Dengan sapa?

aku   : Kakak tanya ja...trasa nak tanya
abah : Elok lepas rumah siap

aku   : Kakak suka cara asyraf..walau kakak ta yakin dia sesirius mana dengan akak
abah : Tak kisah, yang penting taat Allah

aku   : Mak macam ta bapa suka, tanya abah sebab tak nak kawan lama2 tut2 famly ta suka kang payah nak buang
abah : Mak dengan mak dia aja,Tapi analisa elok2

aku   : Dia masuk TNB ni banyak brubah,akak pun slalu kena marah dengan dia hanya sebab stdy and lambat solat kadang2.. dan kakak nampak dia terlalu yakin sampai akak yang jadi takut
abah : K lah tapi rumah tak sudah lagi tunggu sat
....................................................................................................

Now saya tau, abah bagi kita orang ber...HUBungan... alhamdulillah... Yang lain tunggu masa yang tentukan...hope semuanya seperti yang kami harapkan..amin...

your first day enter the class






Sunday, 2 December 2012

baran...!!

salam

 Aiii... Dia cakap aku baran.. Ya ka??? Tah la kadang2 orang lain lebih kenal diri kita kan... Tapi kenapa angin tak menentu ni.. nak kata period tak.. erm apa bila hati terlalu rindu emosi boley jadi tak stabil? tambah2 lagi bila apa yang kita nak tak dapat dipenuhi.. maybe la kot kan..

 i miss you much.. really i am.. but at the same time i should respect your timing. Hold on what i want, it make me fully stress when i cant voice up it.. i try to be the one who understand you, but my heart cant.. it calling you, and i cant stop it.. 


truly i hate this feeling much..

Thursday, 22 November 2012

sweet 22nd aDiLa..



 salam
  Genab 22/11/12 umur aku menjangkau 22 tahun.. Apa azam? Nak perbaiki ibadah. Belajar? Erm da berkali berazam tiap sem macam ta jalan ja. Tapi aku try the very of my best la untuk all subjek. (bi pun lintang pukang..haii ) Oh ya.. nak story.. So dengar ke, eh silap..baca okay.

 Tepat jam 12AM, Pintu utama terbuka..slow2, But there r no person. Da agak phee n zie akan datang, Tapi masa pintu terbuka tu aku terus loncat pi duduk belakang jannah. Tah la takut ka? Malu ka? atau sengaja.. Then phee and zie masuk bilik with small sweet and cuties cake.. Sooo terharu, nak nangis rasanya. Tapi huh, Mana ley nangis.. I kan keras bin pala. My sweet cake from : afiqah & fauzia


 Pagi tue 2 klas aku ponteng, Tak da mood. Teruk tul. Dalam bas aku dapat mesej dari abah
"selamat hari lahir, semoga Allah rahmati hidupmu"

Masa sampai kampus, klas Business Risk and Insurance da habis. aku g kat phee di blakang yang tengah wat assgmnt. Wani masuk, aku just senyum. dia macam nak g kat phee ja, lalu di belakang aku then.... She kissed me..!! my first kiss maybe for this age. kluar klas jannah hug and kiss me too after story apa yang wani buat. Ramai gak kawan2 wish.kawan di labuan bukan di semenanjung. depa tak ingat da aku terkjutnya sob ja wish..nurul wish..lambat kit.

Malam tu g klas takaful. Malas sangat nak pi. Tapi erm pi la gak, Suasana pelik sangat. Orang ta ramai. klas cam kosong. tapi dekat2 pukul 8PM mula ramai orang, phee ajak teman p toilet. aku gayut ngn sepupu masa teman phee g toilet, kluar tu aku gyut lg,, tanpa aku sedar..

 Satu klas tunggu aku.. saya dapat kejutan semperna my 22nd birthday.. buka ja pintu klas, gelap sangat bila aku nak patah balik tya napa gelap, phee tarik tangan aku suh masuk jugak. Rupanya dalam gelap da kek dan.. birthday song that singing by all my classmate yg da d situ. TERHARU SANGAT.. dalam hati kecil mengucap syukur yang teramat..



Aku pernah berangan untuk da kenangan macam ni.. lastly ALLAH makburkan impian aku yang aku sendiri da terlupa.. Alhamdulillah.. 

Di facebook, aku abadikan kenangan ni sebagai 'my icing day' buat awak, ni suasana di cafe ums-kal hari dalam kenangan saya..






Semua di icingkan muka atas permintaan aku, the buzday gurz.. hahhaha termasuk arif..

Ni antara hadiah yang aku dapat, even tak banyak.. cukup la buat diri ku ini.. alhamdulillah rezeki ALLAH bagi pada hari lahir aku.


Ni kad ucapan dari student HE23, atas usaha phee n arif aku dapat smua ni.. thanks sangat2


Lupa lak, ada gak dari ida and azi..
 kad ucapan dah tertampal didinding, yg white tu fauzia kasi dan yang oren tu azie and ida bg


beg dari dowq..................................



Friday, 16 November 2012

pelajaran dalam pelayaran kita



salam..


Kita selalu gado2 kan.. Malam ni jumpa pic and ayat ni dalam fb... Jom baca dan tengok



kadang-kadang Allah MENJARAKKAN hubungan kita , 
kemudian Dia datangkan DUGAAN pula , 
puas kita menangis , 
mencari dan merindu orang yang kita sayang , 
rupanya Allah nak menghadiahkan kita rindu yang berpanjangan agar kita tahu erti KESABARAN dan KEBAHAGIAAN ♥ .. :') 

(FB : bErcinta SelepaS nIKah)

Ada kala jarak membuatkan dua hati terganggu, Perasaan tak tenteram. Takut kesetian itu hilang dan rapuh ditelan hari yang kian pantas berganti, Tapi...


(FB: Andai dia ditakdirkan jodohku, aku terima dia seadanya)

Wednesday, 14 November 2012

u and me, we will be frenz.. noktah


salam..

 tah napa aku terasa sangat, yup i knows awak sibuk, awak lupa saya terus. bila saya ta cari awak, awak pun ta cari saya kan... you just let me gone like that. bila cal, ada sekali cakap di kedai makan. then said, mesej2.. awak juga ta send mesej.then why ajak mesej?

 saya tau da bola di astro, mybe tu awak di kedai makan luar kan? ada lak masa tengok bola kan, pikir sibuk kemas n cari barang sampai ta da masa untuk yang lain. Saya terasa tau, dan truly.. i wont care anymore bout you. truly i means it...!


go and do where ever you want, you r free now


 wish u find gurz yang tak teruk seperti saya.. enjoy your life, coz that is reality not fantasy as me in your side. 

 saya bahagia jadi telinga kiri awak, waktu awak cari seseorang untuk mengadu, jadi tangan kiri time awak perlu sokongan untuk bangun dan senang menjadi kaki kiri awak masa awak perlu kekuatan untuk melangkah. tapi kita mungkin bukan sepasang tangan bila digabungkan, bukan sepasang kaki dan bukan sepasang telinga. you will find the best couple for all that... in you life

Monday, 12 November 2012

Bee + Zee


 salam..

  Hujung-hujung sem, Berlumba ikan asgment nak meraih layanan istimewa. Huh, penat sangat. Date line bukan main lagi jauh dimata, tapi terlalu dekat di kalender. haiii.. Kalut dengan asgment ni terlupa usya tiket flight balik.. Silap2 aku sesorang terkulai di Laaa Cik Buan..

hopefuly i can 
 If itu yang terjadi, merenung jauh mengintai laut la aku nanti.. Bangun nampak dinding dan bunyi burung2 ja... So boring.. Kalau balik da gak dengar mak beleter, Walau sakit ditelinga tapi happy dan tenang dihati..
ermmmmm... awak..
 Masa yang makin hampir dan terdekat ni, jadual dan rutin kita akan selari walau ada yang berdeza nanti. sesama bz kan, if awak sibuk menghatam buka saya akan sibuk menghafal. Maklum la, final is on the way..
awak.. be my bestfrenz..
 frenz is everything.. jadi awak jom berkawan.. boleh saya bising2 dengan awak, tak da buat awak tersinggung macam semalam..

Friday, 9 November 2012

LAGU.. oh LAGU


salam..

 Baru lepas wat superjimat rm1 sejam.. sepanjang tue aku mnta dia nyanyi.. At last nyanyi gak tapi ta dengar pun.. coz jannah panggil aku tanya sal baju. erm agak sedih. coz... aku betul2 nak dengar. nak menyanyi sendiri ta pandai. sorA aku da r ta best.. Nak jugak.. aku cal balik pas sejam langsung tak dilayan... membisu bukan tapi ignore terus.. hukhuk angkat pun tak..


H.I.L.A.N.G  D.A.LA.M  R.A.M.A.I 

GLAD I HAVE YOU




 I want to be as sweet as this couple..
 I want to fulfill you needs...
 I want to make our family complete with child..
 I want to make our house as nice as i can..
 I want all of them knows you r happy with me..
 I want you always with me until we r old..

 Once you hold my hand, I'm yours forever...
 Touch me with your right hand and keep your left hand in my shoulder..
 Not touch others women with your left hand after you have me..!!
 I want to be your wife.. One and only..



  Let the couples of kind play at home... diaorang tido, kita pau jap main.. hahahhahahaha..opss..
 L.O.V.E  T.H.E  W.A.Y  Y.O.U  L.O.V.E  M.E

Wednesday, 7 November 2012

kong plus rate

 SALAM....

 True love doesn't have a happy ending because true love doen't end... But if kita bersabar kan, selalu at the end kita bahagia... Kankankan..

 Dalam awan yang gelap ada limpahan rezeki buat makhluk di bawah.. Tahu?? Dalam kegelapan masa lampau.. Terhias luka yang perit dan ia jalan dimana saya temui aWaK.. INSAN YANG SENTIASA BUAT SAYA APPY..

cakkk... i found you..
 Erm.. Dia, tahniah na... Akhirnya hajat dan impian dia untuk sambung belajar dimakburkan ALLAH... ALHAMDULILLAH...

 Saya tinggalkan blog ni buat awak.. Buku biru tu kan ada pada saya.. <3 Abadikan kerinduan di sini.. 'Laman Hati Online' Hahahahhahaha



 Lupa lak... Erm apa erk nak cakap... 
Oh ya, Nanti bila da jauh, Jangan nakal. Tapi kalau nakal pun ta pa, bukan dila tau.. 


 Saya tunggu awak kat sini k... Untuk..... --------->


Untuk bersama dengan awak selamanya, Andai awak tercipta untuk saya.. Kemana pun awak pergi awak tetap ada di sisi saya dan saya akan sentiasa ada di ingatan awak.. Kankankan..


 Untuk setiap detik, warna yang awak bawa sejak awak jump-in dalam hidup saya.. :)

Saturday, 3 November 2012

k.i.t.a b.e.r.d.u.a

salam..

  Ni half dari album yang kami sesama buat. Tomey TAKKK ??? Pic skema ja msg2.. Hahahaha.. Oppss.. Kita start couple tahun 2011 dimana masa tue aku baru sem dua kat UMS-KAL ni. Dia cakap kita try dulu sebulan kalau tak okay , kita kawan macam biasa.. But now, it already 1 YEARS 9 MONTHS..  Moga kekal selamanya until we died.. Amin


 Si comey dibawah aku buh nama limah even this not my kid , then do i care... !! Asal , mak budak ni tak tau.. Hihihi tapi pic ni membawa maksud yang tersirat dan tak da yang tersurat.. Hah asy da start tersenyum tue, huh pikir pa erk ?



 Dengan spontan kitaorang snap pic ni. even aku malu sbenarnya tapi buat2 slamber badak ja suh asy ambik pic ni. nampak kan mata ku lebam... hukhukhuk.. Dia nampak tua kan, tapi di mata ni dia tetap sama. The one i like, i love and i miss..knows what, i love and love my parents more..hahahahaha


 Jangan mengalah dengan apa dugaan atau halangan yang mendatang tapi berusaha untuk menempuhnya dan belajar darinya. Its more then enough for us to make we still 2geher my honeyyyy...dews.. :)

Wednesday, 10 October 2012

angin angin angin..huh

salam...

 Aku rasa ada kenyataan yang tak betul telah dia buat. kata cair konon, tapi semalam bukan main berangin. huh, ya la silap aku jugak kan ungkit sal ex aku, tapi nak buat macam mana aku memang gatai nak cari pasai last, padan dengan muka aku, pa ja aku sms di bo layan kan. ambik kau. asy kata A, A la yang jadi.. last aku yang rugi.. ibarat pelaburan saham percintaan yang tetiba menjunam jatuh.

p/s: take note and avoid it... learn from experience okay..!!

Tuesday, 9 October 2012

ciken bin cop

salam,,


  Hai, saya happy sangat dapat makan chickencop last night. Alhamdulillah...Teramat saya ingat tentang makanan ni, adalah tempat cinta berputik. dulu kita orang suka lepak di sebuah kedai ala ala restoran di tepi bukit ni yang juga di kenali sebagai "Gua Sami". Ada nama lain gak bagi gua ni tapi abaikan ja la.

  Biasanya pas makan, perut full, kita lepak di kawasan taman permainan tepi tu, tak pun masuk gua tu.. best, sejuk ja.. apa tah lagi malam plak tu.. oppsss, dont be noty-noty, bukan berdua k, bertiga dan berempat juga.. hihihihi

  Rindunya.. semoga kita dapat bersantai bersama lagi k, even korang ada yang da berkahwin. Erm, tempat tu jadi tempat permulaan hati aku dan asy jadi satu. Aku tak sedar bila dia jatuh hati dekat aku, tapi yang aku tau, sikap dia buat aku senang, selalu happy dan ketawa pendek kata (bukan aku yang pendek k) jarang sedih bila aku ada kamu la...konon..

Saturday, 6 October 2012

all about you

salam..

 Semua tentang awak buat saya senang,
 Buat saya marah
 Buat saya geram dan menangis,
 Tapi awak penuhi lukisan hidup saya
 Dengan warna-warni emosi..
 Yang tak akan saya dapat dari orang lain,
 Selain awak..

saya suka, sayang, dan jatuh hati dengan awak, asy.. will u be with me?


sentiasa mendoakan yang kita akan bersama, saya berharap awak juga. 

suka bila awak kata..
' awak milik asy'
bila saya ajak awak jadi tunang saya, awak kata 
'i will..
when i asking when..??
u said
'one years after work.."
saya simpan sebagai janji..

Friday, 5 October 2012

gaduh gaduh gaduh..

salam
 
    lately ni asyk angin ja dengan asy, alhamdulillah dia sabar. Semarah mana aku, dia layan ok ja.. kita da putus tapi dia keep on asking for relationship. Jual mahal konon aku, hihihihihi but mesti dia tahu isi hati aku kan.

   Aku cakap aku tak perlukan bf.. tau apa dia balas..??

  "yap..macam mana awak tak perlukan bf, macam tu asy tak perlukan gf. But one thing i sure...I Have U.."

  Hi cair gak malam tu, aku tau dia bz + ta sihat tapi hati ni yang tak mau paham.. kalut cari jugak. Dah jumpa bukan nak cakap or msg baik2 tp tau nak marah ja..


*susah jugak bila jatuh hati, hati hilang + sukar di kawal. asyk nak cari tuan tangan yang sambut hati yang terjatuh ja..

Friday, 22 June 2012

Mutiara santai

Salam..


Sekarang ramai muda mudi jatuh hati.. ALHAMDULILLAH andai perasaan itu dapat mengikat dua hati sampai ke alam perkahwinan dan lagi beruntung mau terus berpanjangan sehingga ke syurga.. itu impian semua pasangankan... 


Kalau saya perlukan seseorang ketika sunyi, itu macam saya pergunakan dia ja..


Perasaan itu memang anugerah tapi kita juga kena tau macam na nak kawal supaya tak terbabas dari yang seharusnya..


Lagipun kita tak tau apa yang bakal kita hadapi esoknya.. Hidup ka, Mati ka, sihat atau tidak... semua DIA mengetahui.. kita rancang tapi DIA yang menentukannya.. mudah2an segala urusan berjalan lancar..AAMMIIIINNN..


Sekiranya ia berakhir separuh jalan, redhakan perpisahan itu.