Thursday, 11 April 2013

MID SEM VI : JALAN2 3DAYS NON-STOP

Salam....


   Cuti midsem terakhir aku sebagai student UMS-KAL kali ni bermakna sangat pada aku, tak aku sangka yang aku akan pergi berjalan2 biarpun di dalam kawasan Labuan yang kecil dan tak berapa ada apa ni. Alhamdulillah aku bersyukur sangat ALLAH perkenalkan aku dengan dua tiga orang penduduk Labuan ni. Perkenalan yang tanpa di sangka.. Aku kali ni berjalan 3 hari berturut2.. Walau p satu dua tempat ja kira k la kan... Ermmmm bersyukur Alhamdulillah... Cutiku kali ini terisi...

DATE    : 9/4/2013
PLACE  : TAMAN BOTANIKAL, LABUAN

Aku diajak oleh kawan2 berkelah dengan dorang, maybe dorang kesian kot tengok aku sesorang ja di sini... Ya la nak balik tapi betangguh beli tiket, ambik sekali da mahal. So solution dia aku berkampung ka di LABUAN..

pintu masuk taman


HuHu da ta sabar nak makan...

Bergambar dulu sebelum balik

Hilangkan stress study 'kunun'

The only one rumah atas pokok di sana


Selamat jalan botanikal 

DATE    : 10/4/2013
PLACE  : UJANA KEWANGAN DAN ANJUNG KETAM, LABUAN

Setakat Ujana Kewangan atau UK tu da slalu pergi jadi tidak lah bergambar di sana. Di Anjung Ketam ni memang da lama aim nak p akhirnya Alhamdulillah ALLAH makburkan doa aku dapat juga berkunjung di sana... Pertama kali aku dengar dan rasa Ketam Masak Telur Masin... errrrrmmmmm SO GOOD... 


Aku dengan Wani da ready to next place

Di Anjung Ketam.. kedai makan atas air

Lawida dan Nabila

Erm.. belakang tu Terumbu Karang yer kedai

Ni first makanan sampai..nah ambik2

Ni Kak Ayu, dia la ambik aku di Mutiara

Dah lama Lawida aim baru ni berani nak sentuh

dari kiri : ketam masak telur masin, sotong goreng, ketam masak butter, sayur kangkung

kiri : ikan stim , ketam masak telur masin, sotong goreng tepung

Kenalan baru.. untie rohaya dan uncle latif

DATE     : 11/4/2013
PLACE   : MUZIUM ARANG BATU @ CHIMNEY ,LABUAN

Hari ni, aku di ajak keluar oleh anak pakcik Ali, sebab segan keluar sendiri aku angkut kekawan aku sama... beriadah dengan dorang ni best gak...


Dalam muzium 


On da way gi menara tu, sempat lagi

Ni gambar Mira, Wani dan Ayu
Chubby kan aku

Depan menara di muzium

Pic kenangan sebelum berpisah
kiri : Ayu, Kak CT, Mira, Ibu, Aku, Wani dan si kecil Adam



No comments:

Post a Comment