Saturday, 15 December 2012

bertunang?? apa kata abah...??

Salam..
  Aku ngadu kat jannah, my roomate..

'jan ramai member sek da kawen, orang nak jugak. tp nak gtau abah pun aku ta berani..'

slamber jan jawap..
'ala ang cakap ja, ayah ang tak kan kata pa, ang da 22 kan mesti dia bg punya.'

Di pendekkan cita.. slepas dapat semangat dari adik.. aku beranikan diri..

jumaat,14/12/12
by sending sms

aku   : Salam abah buat pa?
abah : Awat

aku   : saja tanya..
....................................................................................................
diam ja pak aku


aku   : Abah, nak btunang.. boleh tak??
abah : Dengan sapa?

aku   : Kakak tanya ja...trasa nak tanya
abah : Elok lepas rumah siap

aku   : Kakak suka cara asyraf..walau kakak ta yakin dia sesirius mana dengan akak
abah : Tak kisah, yang penting taat Allah

aku   : Mak macam ta bapa suka, tanya abah sebab tak nak kawan lama2 tut2 famly ta suka kang payah nak buang
abah : Mak dengan mak dia aja,Tapi analisa elok2

aku   : Dia masuk TNB ni banyak brubah,akak pun slalu kena marah dengan dia hanya sebab stdy and lambat solat kadang2.. dan kakak nampak dia terlalu yakin sampai akak yang jadi takut
abah : K lah tapi rumah tak sudah lagi tunggu sat
....................................................................................................

Now saya tau, abah bagi kita orang ber...HUBungan... alhamdulillah... Yang lain tunggu masa yang tentukan...hope semuanya seperti yang kami harapkan..amin...

your first day enter the class






No comments:

Post a Comment